2009. nov 27.

HHH Teszt

írta: ddefekt09
HHH Teszt

Nem sok hasonloan kemeny teszt ala szoktak vetni a kulonbozo alkatreszeket es felszereleseket. a Harmashatar Hegyi Harom Hetes Himalajai Teszt modszertana egyszeru, mint a szazas szog: az elhozott cuccok vagy elhasznalodtak harom het alatt, vagy remekul segitettek az utat. Mindenesetre kimeletlenul lerantjuk most a leplet. Kiderul, hogy mi a gagyi es mi az ipari remekmu. a dolt betuvel jelzett szamok az 1-5 skalan elfoglalt ertekeket jelzik.

1. resz - A biciklik

A ket 4-es sorozatu TREK bringa eleinte kicsit fapadosnak tunt a terepen (foleg a sajat gepekhez kepest), aztan amikor huszonotodszorre vertem oda a hajtomuvet (vagy epp mast) egy sziklahoz, es megmindig masszivan birta a strapat minden, akkor beigazolodni latszott a regi elmelet, hogy nem szabad csucsbringaval turazni jonni. Jol birtak a cangak, de vegul sajnos az egyiknek a nyakabol leforgacsolodott egy kis darab aluminium - innentol a markakereskedese es a garancia ugyintezoke a terep. (3)

Mindkettonk teloja is tonkrement. A Manitou Splice (0) -on elromlott a lock-out, es beszorut az egesz rendszer. Az RST 100 (2,5) onmagahoz kepest remekul muzsikalt vegig (tobbszor vizionaltam villatorest, mert ezt nem ide terveztek nyilvanvaloan). Egesz jo a csillapitas, 5-6 centit megbizhatoan rugozik. Aztan sajnos elveszett az egyik nyak tetejekent is funkcionalo csillapitas allito. Sajnos konnyen ez is cseres lesz. 

Hajtas, fekek: varakozason felul szerepeltek az egyszeru Tektro es Shimano Acera fekek. Nem volt eros kopas, nem kellett sokat utanaallitani sem. A Bontrager es Suntour hajtomuvek is szepen egyben maradtak, pedig ok ott lenn sokat kaptak (4).

Volt egy VDA kilometeroram. Vadonatujonan vettem. Egy hajtukanyarban tort le a kormanyrol az aljzataval egyutt, ugy, hogy mig en a foldre, az ora egybol a lenti patakba esett (0).

2. resz - a felszereles

A hatizsak kerdes eleg rosszul indult. Egyikunknek se volt olyan zsakja, amit szivesen hoztunk volna. En vegul egy par eve vett, alig hasznalt Salewa Country 32, mig Peti egy Quechua 30 mellett dontott. Mint kesobb kiderult, minden odzkodasunk felesleges volt. a Quechua zippzarjai nem adtk meg magukat (felo volt), de nem valt le se pant, se csatt. A viszonylag rosszabb pakolhatosag miatt nem kap csak max pontot (4.5). A Salewa megmutatta, hogy miert a vilag egyik legjobb outdoor gyara: atlathato praktikussag, remek hatszellozes, eros es kenyelmes pantok. Meg azzal egyutt is max pontszam jar erte, hogy a rogzito pok kiszakitotta az elso zsebet egy kicsit (egy felvarroval eltuntetheto). Teljesen a hatamhoz not ez a targy, remekul vizsgazott. (5)

Halozsak fronton vegyes az osszkep. Az en most mar 9 eves The North Face zsakomon felfedeztem, hogy hianyos a pehely toltottsege bizonyos pontokon, es ez a hotartason is meglatszik. Fagypont korul mar egy-egy huvosebb resz van belul. Kulonosebb gond nem volt azert vele (4). Peti most vett egy TNF szintetikus zsakot. Nem lett volna rossz, ha nem hatalmas terfogatu halozsakrol beszelnenk, ami nem fert be a hatizsakjaba (mint az enyem), hanem kulon kellett felpokozni a bringara (4).

A harom Adidas szemcsi, amiket hoztunk nem szorul kulon reszletezesre. Kenyelmesek, erosek, es jol vedtek a legdurvabb UV sugarzasban is. (5 - koszi a Sportszemoptika szakuzletnek.)

Neomagnol tablettat ne vigyetek, ihatatlan (2).

3. resz - ruhazat

Az ujonnan vasarolt NorthWave teli bringas gatya nem jott be nekem - tul meleg, es kenyelmetlen is kicsit. igazabol csak ket-harom olyan nap volt, h nem kivankozott le rolam alig fel ora utan. Egy esesnel kicsit ki is szakadt a terdenel. (3)

A Rockrider - Decathlon hosszujju folso a hideget jol kinntartja, de kicsit talan tul szuk a szabasa (kevesse kenyelmes), a szellozese meg csapnivalo (3).

A Mountain Hardwear pehely meleny finom meleg, kicsire osszehajthato, nem tul nehez. Sajnos az anyaga kevesse ellenallo, legalabbis egy kipattano parazs az enyemet gyorsan kiegette, most ott neha egy-egy tolpihe elillan. (4,5). A szinten Mountain Hardwear kabatom, az Argon max. pontszamot kap: konnu, az anyag kibirt olyan esest is, ami alatt a nadrag mar szakadt, es bejott vegul a fekete szin, mert egesz rejtozkodo.. (5

A Rockrider rovidgatyak olcsok, kenyelmessek, es gyorsan szaradnak, ha nincs nalunk furdonadrag, es hirtelen hoforrasokat talalunk magunk korul. (5)

 

Szólj hozzá