2012. máj 01.

Tandemezés

írta: ddefekt09
Tandemezés

Túrakerékpározni elég individualista dolog. Bár kevesen csinálják egyedül (és nem is olyan kevesen), a biciklizés élményét a túratársakkal is csak félig-meddig lehet megosztani. Kivéve, ha tandemezünk. Kicsi gyermek korom óta szerettem volna tandemezni, de így utólag nem bánom, hogy most próbálhattam csak ki, a feleségemmel.

tandem1.jpg

A tandemünk egy régi sárga acél Scott bicikli volt, két Favorit bőrnyereggel, és erős kerékkel, fékkel. Eleinte kicsit nehéz megszokni, hogy lomha, és nehéz, de később elkezdtünk belejönni. Emelkedőn kicsit megterhelő, ha a gyengébbik nem képviselőjét kell pedál-rásegíteni. De amikor jól megy a közös munka, akkor száguldás, tandem, szerelem :)

tandem 3.jpg

Véleményem szerint a tandemezés remek közös biciklis elfoglaltság lehet egy olyan családban, ahol nem mindenki rajong a kimerítő túrákért. Sajnos tárolni, szállítani nem egyszerű, talán ezért sincsen jobban elterjedve. Tény, hogy egy nap alatt is sok kényelmetlenséget tud okozni - példál egy MÁV állomáson - meggyőző termetével. Talán, ennél az egyetlen napnál hosszabb használattal, már kevésbé bénázik az ember.

tandem2.jpg

A túra a Vértes erdei beton útain vezetett, Szárligettől Székesfehérvárig. Eleinte gondolkodtam rajta, hogy földutakon is teszteljük a machinát, de végül az első pár úthiba után már nyilvánvaló volt, hogy ez a monti kerekek ellenére sem odavaló. Így hát maradt az itt-ott töredezett aszfalt, és a lenyűgöző tavaszi erdő.

tandem4.jpg

Szólj hozzá

vértes biciklizés tandem biciklitúra