2009. jún 21.

VOLT Fesztivál cross country 2.

írta: ddefekt09
VOLT Fesztivál cross country 2.

A fesztiválon való részvételbe tavaly is belefért egy bringázás - most pótlom a beszámolót, hátha valaki ez alapján kezdené el tervezni a következő napokat. Rövid leszek, és sajnos saját fotók sincsenek. (Helyette pár adrenalin dús kép a parkból itt).

Semmeringet vettük célba, ahol pár éve nyitott meg egy úgynevezett "bikepark", főleg downhillező sporttársainknak. Ezt úgy kell elékpzelni, mint egy nyáron is nyitva tartó sípályát, ahol lécek helyett bringákkal lifteznek fel, majd csapatnak le a bátrak. Ezen kívül van 8-10 különböző XC út is. Mi ezek közül választottuk ki azt, amelyiknek Franz-Werfel-Weg a neve: ez egy 24 km hosszú, 750 métert emelkedő körpálya. Az út elej egy erdei kocsinyomon halad, ahonnan (a legmagasabb pontról, ami 1250 méteren van nagyjából) szép kilátás nyílik a Schneebergre és a Raxra. Utána legurulás egy alpesi jellegű, zöldellő völgybe, egy magas vasúti viadukt mellé. Még egy kis templomtorony is meredezett, hogy teljes legyen a giccs :)). Onnantól pedig aszfalton visszamászás a semmeringi hágóba. A túra térképe, és egy német nyelvű leírás elérhető innen.

(A következő rész tartalmából: mivel egész 2008-ban nem frissítettük a blogot, ezért most belehúzunk a pótlásba. Lélegzetelállító képekkel illusztrált bringázások jönnek, Ausztria és Svájc legszebb hegyeiből.)

Szólj hozzá

fesztivál ausztria volt semmering schneeberg