2015. júl 05.

Volt Fesztivál Cross Country 2015.

írta: ddefekt09
Volt Fesztivál Cross Country 2015.

Egy igazán jó fesztivál mindenkinek tartogat valami kellemes élményt. Van aki hónapokat vár a Motörhead koncertre, de van olyan is, aki a Lővéreket illetve az Alpokalját szeretné visszafoglalni, és egy-egy jól sikerült tekerés után pedig a borfaluban fröccsözni a sporttársakkal. Sopron ezért nagy kedvenc - nem tud olyan gyengén muzsikálni még David Guetta sem, hogy másnap ne érjen fülig a mosoly, amikor reggel felül a nyeregbe a mountain bike -os fesztivál szökevény.

20150630_191555_large.jpg

Minden évben hagyományosan egy nulladik napi Lővér körúttal kezdünk. A szálloda mögött egyből indul a terep útvonal, ahol úgy tűnik a soproni montisok ki is jelöltek egy gyakorlópályát tavaly óta.

20150630_190056_large.jpg

Egy meredek mászás után pedig az egykori műszaki határzár vonalában lehet falni a kilométereket. Idén még egy elhagyatott őrtorony is útba esett, ahonnan belátható az osztrák-magyar határszakasz. 

20150630_192417_large.jpg


20150630_192331_large.jpg

 Innen pedig kellemes erdei utakon száguldozva értünk vissza a városba a festői Sopronbánfalva érintésével.

A második kirándulás már nagyobb szervezéssel járt. Nagyjából egy óra autózással érhető el régi kedvencünk, a Stuchlek, ami egy Semmering melletti 1778 méter magas hegycsúcs. Tetején egy klasszikus hütte van, ahová 900 méter szintet kell felkapaszkodni, kezdetben aszfalton, aztán meg már murván.

img_1898_large.jpg

A hegytetőt elérve jön az igazi öröm bringázás. Először a gerincen száguldottunk pokoli tempóban bukdácsolva az öklömnyi kövek közt, majd nem sokkal később már egy meredek ösvényen élveztük a legvadabb "trail" kerékpározás örömeit. 

img_1902_large.jpg

A mintegy háromórás túrába gyakorlatilag minden belefért, amitől csodás dolog mountain bike-ozni. Kristálytiszta hegyi levegő, füves hegygerinc, technikás ösvények, meredek letörések. Saját erőből ilyen magasra feljutni meg végképp különleges élmény, ami után vitathatatlanul megérdemelt a kikapcsolódás akár egy remek soproni rozé fröccs mellett, akár egy régen várt nagyszínpados koncerten. 

A pontos útvonalak megnézhetőek itt és itt.

Szólj hozzá