2009. nov 25.

Óriás bringázások, vicces fejek, es újra India

írta: ddefekt09
Óriás bringázások, vicces fejek, es újra India

A biciklitura sikeresen lezarult. Hatalmas klasszis bringazas volt, es meg csak meg sem kellett szakadni benne. A bringakat kicsit odavagtuk, de majd a szerviz megfejti, mitol van torott hangja a kozepcsapagyainknak..

Manang elott jelentkeztunk utoljara. Epp nem volt tul jo ido, par napig nem is indultunk fel a hagoba emiatt. Tettunk viszont par side tripet: egyet a vilag legmagasabban fekvo tava fele (sok ho miatt nem jutottunk fel), egyet meg a 100 rupias Lama fele, aki igazabol elore meg is mondta, h a to nem hoz majd szerencset. Annyira nem, h meg a bakancsom is elvasott az uton (mindket!! talpa levalt), pedig iden epp 15 eve szolgalt. Probalta megvarrni egy helyi srac, es sikerult is egy hettel meghosszabbitani az elettartamat, de aztan megint odalett.

 

Manag utan indultunk fel a Thorung La hagoba, 5413 meter magasra, immaron szikrazo napsutesben. Egesz sokat lehetett biciklizni az uton, csak az utolso 1000 meteres (szintbeli) szakaszon kellett tolni. A ho is kisebb volt, mint vartuk, igy eleg jol hoztuk a feladatot. Utana jott a legmereszebb almainkat is felulmulo, technikas downhill szakasz, mely negy lazitos napon keresztul tartott.

Kozben voltunk kolostorokban, tettunk egy gyalogturat a Daulagiri Icefalls-hoz (ez egy 8000 meter magas hegy - a vilag hatodik legmagasabb hegye- gleccserenek az alja). Uldogeltunk hoforrasban, meg csonakaztunk a pokharai tavon. Ez a nyaralas.. remek pajtasokat is talaltunk, angol-kanadai-ameriak tarsasag verodott ossze az uton. Annyira, h inkabb mi csokkentettunk a tempon, ok meg gyorsitottak, h par napot egyutt haladhassunk tovabb.

Tegnap Petivel szetvaltunk, en jottem kitaposni a Delhi fele vezeto utat (eddig eleg razos), Peti meg ket hetet tekereg a Himalajaban.

A kovetkezo resz tartalmabol: szerzek kartyaolvasot, vagy Peti felrak kepeket Pokharaban. Illetve jonnek a teszteredmenyek! Rovid ertekeles lesz par felszerelesi targyrol, amiket kitettunk a Harom Hetes Himalaja tesztnek. Kiderul minden: mi lett a kilometeroraval, milyen a tokeletes hatizsak es a hugyizu viztisztito tabletta.

 

Szólj hozzá