2006. sze 12.

Milyen Típusú Bringával - MTB

írta: ddefekt09
Milyen Típusú Bringával - MTB

A dobos számít, nem a dob. - Mostantól pár hasznos tanácsot is olvashattok a túrákhoz kapcsolódóan. Az első, és jogos kérdés, hogy milyen keró kell a fenti túrákhoz. Nem könnyű erre mit mondani, mert nem szívesen állítom úgy be a dolgot, mintha a montizás valami privilégium lenne. Nem az, hiszen sokféle géppel végig lehet járni ezeket az utakat; de az tény, hogy kevesebb küszködéssel jár egy jobb géppel. Ezért most csak azt a két jellemzőt írom le, amire tényleg érdemes figyelni.

Kerekek és gumik
A duplafalú felni nélkülözhetetlen, mert a szimpla könnyen sérülhet a terepen. A felnire széles gumi kell, hogy kerüljön, azaz legalább 1.9 széles. Ezek a túrák trekking biciklivel (vékony és nagyobb kerék) kissé problémásak, de ne felejtsük el, a dobos számít, nem a dob.

Minden más extra: előre jól jön egy teló, de szart ne vegyetek, mert azzal csak a baj van.. Hátulra is jól jön egy teló, de ami 3-400 ezer forint alatt lehet kapni ebből a változatból, az valószínűleg életveszélyes az igazi terepen. Fékeknél szinte mindegy, de a tárcsafékek egy fokkal jobbak.

És az egyik fontos dolog, hogy női biciklivel nem lehet se jól mászni, se ereszkedni. Illetve bármilyen magas építésű vázzal se jó a terepen, tehát inkább az alacsonyabb, vastag vázú gép lesz a jó, hosszú nyeregcsővel.

A fetisiszták kedvéért meg azért itt van az is, hogy mi mivel járunk: Peti egy Cannondale Jekyll 800 Lefty -vel, ami egy teljes telós, Hayes hidraulikus fékes, Shimano XT váltós canga. Sokat és keményen dolgozott érte. Jómagam egy egyedi építésű Wheeler EG10 Raceline merevhátú gépet hajtok, RockShox Reba SL villával, Avid BB7 fékkel, és Sram9 váltással. Sokat és keményen dolgoztam érte én is, bár nem annyit mint Peti. Ezek már kicsit végletes dolgok, igazából egy 80-100e forintos géppel bárhol el lehet gályázni, sőt olcsóbbal is, a lényeg csak, hogy, sose, nem, nem sose vegyetek nagyáruházban biciklit, csak szaküzletben. Amit ott adnak, abban nem fogsz csalódni.
Szólj hozzá

felszerelés bicikli